Bezoekers

14714
VandaagVandaag4
GisterenGisteren5
Deze weekDeze week36
Deze maandDeze maand112
TotaalTotaal14714

Welkom bij de Muay Thai Bond Nederland

Op deze website vind je alle informatie over De Muay Thai Bond Nederland. Na een stille periode zijn we vanaf 31 mei 2013 weer actief met een nieuw doel, nieuwe idee├źn en nieuwe kansen voor het echte Muay Thai, Kick Boksen, MMA en het Engelse Boksen.

De Muay Thai Bond Nederland zal zich vooral bezig houden met het traditionele Muay Thai, zoals dit in Thailand getraind wordt en de wijze waarop de wedstrijden gehouden worden. Er zullen strenge regels gehanteerd worden voor de jeugd, N en C klassen. Vanaf de B en de A klasse zullen alle wedstrijden met knie- en elleboogtechnieken toegelaten worden.

Vandaag de dag wordt het Thaiboksen als wedstrijdsport beoefend door vele amateurs en professionals, gecoacht door zowel Thaise als niet Thaise trainers. Bij Muay Thai wedstrijden in Thailand laat het wedstrijdreglement nog veel toe zoals elleboog- en knietechnieken naar het hoofd. Een belangrijk onderdeel van het Muay Thai is de Wai Kru. Dit is een ritueel voor het gevecht en wordt ook wel beschouwd als een gelofte van trouw en respect aan de leraar.

In Nederland Is het kickboxen ge├»ntroduceerd in de tweede helft van de jaren 70 door Jan Plas. Jan Plas is de oprichter van Meijiro Gym in Amsterdam. Thom Harinck van Chakuriki heeft het originele Muay Thai trachten te introduceren in Nederland. Vanuit deze twee vechtsystemen zijn twee bonden ontstaan, de Nederlandse Kick Boxing Bond in 1979 en de Muay Thai Bond Nederland in 1983. Tijdens de jaren 80 groeide het Muay Thai in populariteit. Op steeds meer sportscholen werd Muay Thai getraind.

Muay-Thai-Wallpapers-Tony-Jaa-1-640x250
Mooie en goedkope website nodig? Barthdesigns.nl !!